Vigtigt at Vide når Bilen skal Fikses

Uanset om vi snakker en fuldstændig rekonstruktion af en totalskadet bil, eller en mindre reparation af et stenslag, så er der nogle ting man skal være opmærksomme på, når man står med en skadet bil. Du skal eksempelvis gøre dig det klar, hvorvidt du ønsker at få ordnet problemet på en sådan måde, at bilen fremstår som ny på det sted, hvor skaden er opstået: så det er helt usynligt, at skaden nogensinde er opstået. Ved visse former for skader, kan det lade sig gøre – det koster dog typisk betydeligt mere, end at lappe problemet på en måde der gør bilen fuldt ud funktionsdygtig og pæn igen, men hvor man godt kan se, at der er blevet foretaget en reparation, hvis man kigger nøje efter.

Hvorvidt man ønsker det ene eller det andet afhænger af ens behov og budget. For mange af os, er det primære formål at have en bil der virker som den skal, og som er helt og aldeles lovlig at køre i. Den skal selvfølgeligt også helst være præsentabel: ingen har lyst til at køre rundt i en bil hvor bildøren har en anden farve en resten af bilen, selvom det jo praktisk talt virker helt fint. Der er dog nogle der går op i de mindre detaljer. Specielt hvis man har en luksus bil, eller en veteranbil, kan man have en interesse i, at gøre facaden på bilen så pletfri som muligt. Her er man villig til at betale ekstra for, at bilen fremstår fejlfri og som var den helt ny: det er nemlig en stor del af det, man værdsætter ved sin bil. Så du skal gøre op med dig selv, hvorvidt din bil primært er et praktisk værktøj, eller et værdsat stykke kunst.

Hvis du har købt en bil som er blevet repareret på en lappe-agtig måde, så kan det ofte godt lade sig gøre, at sende sådan en bil til et godt værksted, og få den til at se ud som ny igen. Det betyder også, at hvis budgettet ikke er til en komplet restoration lige nu, så kan du overveje at betale for en almindelig reparation og så få lavet den dyrere udgave senere hen, når der er penge til det. Samlet set er det selvfølgeligt en dyrere løsning, men for nogle er det kompromis pengene værd.

Når det kommer til bilrude reparation er det ekstra vigtigt, at du ikke skærer nogen hjørner. En fuldt funktionsdygtig bilrude uden stenslag og ridser er nødvendig for at sikre førerens udsyn, såvel som hele bilens stabilitet. Ikke alene øger en skadet bilrude risikoen for at du kommer i et uheld, fordi du har sværere ved at se hvad der sker på vejen: du risikerer også at bilen kollapser og du og dine passagerer kommer slemt tilskade, fordi bilruden er svækket, og derfor ikke støtter bilen på den korrekte måde.