Drivhuse findes i mange forskellige former og størrelser. De kan konstrueres store nok til at dække hele græsplæner, og de kan laves små nok til, at passe ind i gårdhaver og på verandaer. Et minidrivhus er den perfekte investering for dig, med grønne fingre, der har begrænset plads og budget.
Hvis du kigger lidt rundt på internettet efter den slags mini drivhuse, vil du hurtigt opdage, at selv i denne kategori, er der mange forskellige typer at vælge imellem. Der er imidlertid to af dem, der er de mest almindelige, og hyppigst, anvendte modeller af minidrivhuse i dag. Det er de fritstående strukturer, og dem der læner sig op af en væg.
Det fritstående minidrivhus er større, og man kan faktisk gå ind i drivhuset for at lave sit havearbejde. Det vil naturligvis også kræve et større område, men langt mindre, end der er kræves for et traditionelt drivhus. Denne form for minidrivhus tilbyder mange af de samme muligheder, som de store drivhuse, blot på meget mindre plads. Du kan eksempelvis installere et klimaanlæg, hvis du ønsker større fleksibilitet i, hvad der kan gro i dit drivhus. Du skal selvfølgelig være opmærksom på, at den slags ekstra udstyr også er en ekstra omkostning, og samtidig kræver noget vedligeholdelse.
Den anden type minidrivhus, der også er meget udbredt, er den type, der stilles op af en eksisterende struktur. Denne type kræver den mindste mængde plads, og er derfor også en af de billigste drivhuse, som du kan investere i. De kan ikke udstyres med klima- eller temperaturkontrol, hvilket betyder, at de kun kan bruges på bestemte årstider, og til et begrænset antal grøntsager og planter. Det er dog en af de bedste muligheder for dem, der er begrænset i forhold til plads og budget.
Selvom små drivhuse er lidt begrænset i pladsen, kan de bruges til mange forskellige ting. For det første kan et minidrivhus være det perfekte sted at opbevare de planter, du har vokser fra frø, før de skal udplantes i haven eller i et større drivhus. De kan bruges til at dyrke urter og små grøntsager, lige udenfor dit køkken, så de er nemme at få fat i, når du er i gang med madlavningen. Og for dem, der har klimaanlæg og temperaturregulering, kan minidrivhuse tjene som en sikker og varm tilflugt for dine potteplanter på de kolde vinterdage.
I dag er der nu masser af minidrivhuse på markedet. Prisen kan variere fra et par hundrede, til flere tusinde kroner, alt afhængigt af størrelsen og selvfølgelig kvaliteten af de anvendte materialer. De billigere af slagsen er for det meste lavet af plastikrammer, mens de dyrere normalt er lavet af slidstærkt metal. Husk på, at det billigere materiale også kan være mindre stabilt og holdbart.