Underholdning til sommerferien

Temperaturerne skifter og sommeren er på vej. Det er tid til at finde solcremen frem, gode bøger og madlavning over bål. Det har efterhånden været gråt og koldt udenfor lidt for længe, og derfor er vi mange, som ser ekstremt meget frem til sol og sommerferie. Vi ser frem til at tilbringe en masse lune sommeraftener med venner og familie på terrassen. Sådanne aftener byder på god mad og timevis af underholdende spil, som samler hele familien. Vi giver dig her det ultimative forslag til, hvilket spil I kan få aftenen til at gå med.

Det uundgåelige kortspil: Uno

Der findes mange forskellige varianter af kortspil, men det vi alle sammen kender, må og vil dog altid være kortspillet, uno. Uno er et populært kortspil, da det både er sjovt og nemt at have med sig overalt. Uno kan spilles på terrassen, men også på restauranten og på bilferiens mange stop.

Alle kender til reglerne i uno, og derfor kan alle familiens medlemmer være med. Skulle du dog være i tvivl, kan vi lige liste reglerne kort op her. I Uno kan man være mellem 2-10 spillere, og det anbefales, at du er 7år eller opefter. Spillet tager omkring 20 minutters tid, og kan derfor spilles igen og igen.

Reglerne i Uno

Når man spiller uno, handler det om at komme af med sine kort. Spillerne skiftes til at komme af med deres kort ved at matche et kort på hånden, med det kort, som ligger øverst i bunken. Man matcher et kort ved enten at have det samme tal eller den samme farve. Nogle af kortene giver dig muligheden for at bytte et kort ud med modstanderens, og på andre kort kan du skrive dine egne regler.

I Uno er der 19 kort i hver farve, og kan du ikke matche et kort, skal du trække et nyt fra bunken. Når du kun har et kort tilbage, skal du huske at råbe ‘UNO’. Den spiller, som har uno, får point for de kort, som modstanderne stadig har på deres hånd, og den som først når 500 pointer, har altså vundet.