Udskiftning af Ruderne på Klassiske og Luksuriøse Biler

Bil

Der er mange mennesker, der har spurgt, om det koster ekstra at få udskiftet en forrude på en klassisk bil, eller en luksuriøs sportsvogn, end det gør på de mere almindelige biler, som folk kører rundt i til dagligt. For koster det ikke godt nok mere, at få en dyr bil malet og fikset, efter den har været i en ulykke?

Ud fra mine personlige erfaringer, koster en udskiftning af forruden på en klassisk bil som en Mercedes fra Starmark, eller en eller anden luksusbil, typisk en god sjat mere, end det måske havde kostet hvis man kørte en Chevy Tahoe eller en Ford F-150. Men så må man også lige spørge sig selv, om alle forruder er lavet præcis samme måde, og om måden man udskifter ruderne på, er den samme på alle biler? Nogle vil måske sige, at glas er glas, men det er ikke helt så simpelt. De fleste high-end biler har forruder, der er tykkere. De har samtidig et akustisk inderlag, der hjælper med at isolere imod lyd udefra, skabt af elementer som regn, blæser vind, gadestøj og selve motoren. Køretøjer som en luksuriøs Mercedes eller en BMW har ikke bare det indbyggede akustiske lag for, at kunne skære ned på den ydre støj, men også for at forbedre bilens lydkvalitet, når du lytter til stereoanlægget. Laget hjælper altså med korrekt dirigering af lyden i hele bilens passagerområde, hvilket skaber en enestående lytteoplevelse.

Nu hvor du ved, at en komplet udskiftning af forruden på en luksusbil vil koste dig mere, end det måske vil koste dig på en mere ”almindelig” bil, så skal du alligevel ikke give helt op på prisen. Der er stadig mange penge at spare, ved at finde finde den rette tekniker og leverandør af bilglas. Der er masser af websteder, der giver dig mulighed for at se priserne, og danne dig et overblik på alt fra fulde udskiftninger til reparation af stenslag.

Hvis du ikke har til hensigt at investere en stor sum penge i forbindelse med udskiftning af forruden på din sportsvogn eller dit klassiske køretøj, så er den bedste måde at spare penge på, at få din rude repareret så hurtigt som muligt. Forsink ikke reparationen for længe, da variationer i klima og bump i vejen kan få selv helt små skader i en forrude til at sprede sig hurtigt. En forrude reparation kan klare stenslag eller små revner, og sørge for, at de ikke spreder sig.

Jeg vil til enhver tid anbefale, at du går til en professionel og anerkendt virksomhed, når du skal have repareret ruden på din bil. Der er som sagt ganske specielle egenskaber ved forruden på en klassisk eller luksuriøs bil, og det er ikke noget du bør gå på kompromis med. Hverken kvaliteten af ruden, eller installationen af selvsamme.