Spørg Dig Selv: Er ERP Systemer Noget For dig?

ERP

Det tager tid, at sætte sig godt og grundigt ind i ERP systemer. At få sig en god forståelse af ERP systemer kræver, at vi sætter os ned og virkelig går i dybden med tingene. En interessant ting omkring ERP systemer er, at det først er et emne det er svært at tage hul på – det er svært at komme i gang, fordi der er så meget nyt – men lige pludseligt, så bliver det bare let og man er bidt af emnet… i hvert fald et stykke tid, og så er man pludseligt fanget i en svær eller kedelig del af ERP systemer som gør det svært at komme videre.

Er det overhovedet værd, at bruge så mange kræfter på ERP systemer? Der er mange ting vi kunne bruge vores tid på, og nogle af dem er helt sikre nemmere end at sætte sig ind i ERP systemer og de omkringliggende emner. Når vi vælger ERP systemer til, så er der noget andet vi vælger fra – vi har begrænset med tid og mentalt overskud, så hver gang vi har et tilvalg er der også et fravalg.

Personligt elsker jeg at have med ERP systemer at gøre, men jeg ved også at det ikke er for alle. Nogle mennesker kan bare ikke have med ERP systemer at gøre på et dybere niveau. Her er en række spørgsmål du kan stille dig selv, for at finde ud af, om ERP systemer er noget for dig.

  1. Kan du se dig selv, eller folk omkring dig, drage nytte af din viden omkring ERP systemer? Nogle begynder at sætte sig ind i ERP systemer uden en klar idé om, hvordan det vil forbedre deres eget eller andres liv. Hvis du fortæller nogen, at man kan skabe et bedre overblik i sin virksomhed ved hjælp af dynamics nav, vil det så tilføre værdi? Hvis du kan se, at en bedre forståelse for ERP systemer vil kunne gavne dig selv eller mennesker omkring dig, så vil du have en stærk drivkraft og motivation, der kan få dig igennem de hårde tider.
  2. Hvis du starter helt fra bunden, så ved du typisk ikke om du vil blive bidt af ERP systemer eller ej. Har du allerede et stærkt fundament for ERP systemer som du kan bygge videre på? Der er mange der giver sig i kast med ERP systemer uden helt at vide hvad det er, og så kan de opdage, at det reelt ikke er noget for dem. Hvis du ikke allerede har en stor grundviden når det kommer til ERP systemer, så skal du være forberedt på, at du måske finder ud af det ikke er noget for dig.
  3. ERP systemer er ikke et isoleret emne, og der er mange retninger du kan gå, når du først har sig dig ind i tingene. Kig på hvordan ERP systemer passer ind med din viden på andre områder, og i forhold til ting du gerne vil have at gøre med senere hen. Har ERP systemer en plads i dit liv, som skaber sammenhæng og fremdrift? Hvis vi bruger en masse kræfter på noget, som er helt fremmed for hvad vi normalt laver, og som ikke hænger sammen med vores fremtidsplaner, så er det utroligt svært at holde motivationen oppe.