Sådan Ved Du om Teak Træ Møbler Er Det Rigtige For Dig

Teaktræ

Hvis du overvejer at købe dine første møbler af teak træ, så kan du let ske at være i tvivl om, om det nu også er det rigtige valg for dig. Der findes mange materialer derude, og bare fordi teak er populært, betyder det jo ikke nødvendigvis, at det dækker dine behov. Denne artikel har til formål at give dig et indblik i teak træ, så du ved, om teak træ møbler er det rigtige for dig.

Hvis du allerede har nogle yndlingsmøbler, der er lavet i teak træ, vil denne artikel mest være en samling af sjov information, som du kan dele med venner og familie, når de spørger ind til dine møbler. Det er rart at kunne forklare, hvorfor man valgte teak træ, da man lagde sin bestilling på den populære tømmerhandel online, frem for noget andet, og samtidig have en lille historie at fortælle om sine møbler.

Det burde ikke komme som nogen overraskelse, at teak har været et af de mest eftertragtede former for træ, i flere generationer. Det er ikke længere nogen hemmelighed, at teak træ har en masse fordele, og det gør, at efterspørgslen naturligt er høj.

Du har måske mest hørt om vikingerne i histori-timen, men kineserne var faktisk også garvede sejlere i rigtigt mange århundreder. Mange af deres skibe blev bygget og designet på en måde, så de ikke bare var velegnede til at sejle i oceanerne, men også kunne sejle op ad floden. Meget af handelen blev nemlig gjort flere tusinde kilometer op ad floden, og ikke ude midt i havet. Disse skibe skulle være alsidige, holdbare og hårde.

Træet, der blev brugt til at bygge disse tidlige kinesiske skibe, var Teak. Det siges, at de kinesiske skibsbyggere begravede Teak-træstammerne i fugtig jord, i mange år, inden de byggede deres skibe af det. Dette gjorde træet meget stærkere, og uigennemtrængelige overfor alt, hvad det kunne komme i kontakt med på det åbne hav – herunder fjender.

I den vestlige verden, var det andre materialer man brugte. De britiske flådeskibe blev eksempelvis fremstillet af eg, som også er et meget hårdt og slidstærkt træ. Briterne stødte dog på to problemer med eg: træorm, og en mangel på ege-træer. Træormene ødelagde skibene i den britiske søflåde. Det kunne kræve op til 850 stykker eg at reparere et skib. Briterne havde brug for skibe, da de havde et udestående med franskmændene, ude på vandet, og samtidig gerne ville kunne fortsætte med at erobre og tage kontrol over det, vi i dag kender som de britiske kolonier. Den britiske flåde var deres primære middel til at opnå dette.

Forsyningen af egetræ i Europa blev hurtigt udtømt. Briterne kendte dog godt til teak træet, der blev brugt på de kinesiske skibe. Man havde også lært hvor robuste de var, efter at have sejlet ind i dem, og lanceret flere angreb. Briterne havde lært, hvor uigennemtrængelige disse skibe var, for alle elementerne til søs: Saltvand, havvind og blærende sol. Man opdagede også, at teak ikke lavede