Sådan rammer du det perfekte look, på et beskedent budget

Look

Når det kommer til mode er der mange udfordringer, både stil, størrelse og selvfølgelig prisen. Der er outlets og second-hand, men med det utal af muligheder vi har i dag, kan det virke meget uoverskueligt at finde det næste look. Særligt nu hvor sommeren snart er over os og du gerne vil have en ny garderobe. Det kræver et køligt hoved at beholde overskuddet og overblikket, men heldigvis bringer vi her lidt hjælp. Et par råd til hvordan du bedst, og billigst finder de gode deals og de gode produkter.

 

Det handler om de små valg

Det er selvfølgelig dig der bestemmer i sidste ende. Hvis du havde 700 kr. om måneden til tøj, ville du så bruge det på 7 trøjer fra føtex til 100 kr. stykket eller på sko fra mærker som Vagabond? For bedst at holde overblik over budgettet og hvad du allerede har, kan du starte et excel-ark eller lave en liste selv. Det er kun hvis du i forvejen er glad for lister eller selv laver budget hver måned. Og hvis du ikke i forvejen gør det, er det et godt sted at starte. Hvis du samtidig laver budget, vil du også kunne se hvor mange penge du har tilovers hver måned, og de kunne så eksempelvis bruges på at udvide din garderobe!

 

Husk at tænke grønt, altså ikke kun farven

Når det kommer til skoene og kjolerne er der ikke noget galt i at købe second-hand. Engang i mellem har man brug for at forkæle sig selv og købe noget nyt. Men det er en god ting at have miljøet i baghovedet. Bare som en generel indstilling, fra du står op til du går i seng. Du kan overveje at handle økologisk og lokalt, det er mere skånsomt for din omverden.
Hvis du i forvejen er bevidst om det spor som vi mennesker trækker gennem miljøet, er det kun en god ting. Når du så vil kombinere den tankegang med at se godt ud, er der masser af inspiration at hente på nettet. Forskellige blogs og hjemmesider, der hver henvender sig til et specifikt punkt indenfor mode. Det kan være den bedste sommerkjole, hvordan man blander farver eller hvordan man handler bæredygtigt. En hurtig søgning på de forskellige ting kan vise dig en helt ny verden.

Nogen elsker at shoppe og så er der nogen der ser det som den værste del af det moderne menneske. Men hvad end man synes om det eller ej, så er tøjvalg stadig et vigtigt punkt. Og ja, Calvin Klein og Clinique er godt, men hvis du vil holde budgettet, burde du ikke glemme de andre mærker. Det er her du kan finde versioner af de store designerbrands, hvor prisklassen stadig er noget for alle, samtidig med at designs og kvalitet ikke er noget du går på kompromis med.