Sådan Håndterer du Selv Dine VVS Problemer

VVS problemer

VVS problemer er nogle af de mest almindelige problemer vi oplever i husstanden. De fleste danskere ringer hurtigt efter en professionel blikkenslager, der kan tage sig af disse problemer, når de opstår – men der er faktisk en simplere og hurtigere måde. Hvis du kender til de grundlæggende ting, der er nødvendige for at løse de mest grundlæggende VVS-problemer, så vil du hurtigt og effektivt kunne løse langt de fleste problemer selv.

Men hvis man kan få professionelle til at håndtere det, hvorfor skulle man så gøre det selv? Det er der faktisk flere gode grunde til:

  1. Du kan spare mange penge, hvis du ikke behøver, at betale en professionel blikkenslager
  2. Du kan løse problemet med det samme, lige når det opstår, og behøver derfor ikke at vente på nogen.
  3. Du kan være sikker på kvaliteten af reparationen, fordi du selv har udført den.

 

Det er bare nogle af grundene til, at det er tilrådeligt for dig, at have en vis forståelse for, hvordan man selv udfører simple VVS reparationer. I dag kan alle og enhver købe det nødvendige værktøj og udstyr på Johannesfog.dk, og endda i fysiske butikker. Man behøver altså ikke være certificeret VVS arbejder for at kunne få de nødvendige ting, og man kan endda finde dem til ganske fornuftige priser. Hvis du godt kan se logikken i det, og du gerne vil lære at løse problemerne selv, så er her nogle grundlæggende trin, du kan prøve på egen hånd:

  • Et problem de fleste nok har oplevet, når det kommer til VVS, er lækager. Før du kan give dig i gang med at reparere røret, er det første du skal gøre, at lukke af for vandet. Det gør du, så du lettere kan komme til røret, og samtidig undgår oversvømmelse. Det kan altså godt betale sig, at vide, hvor du slår vandet fra i dit hjem – så slipper du for at lede, når uheldet allerede er ude!
  • Du vil ofte få brug for en midlertidig løsning, som giver dig tid til, at anskaffe dig de nødvendige reservedele til hårde hvidevarer. Den nemmeste måde, at lave en midlertidig løsning på et lækket rør er, at bruge klemmer. Der findes flere forskellige typer klemmer, som du kan bruge til dette formål. De er billige, og de kan købes overalt. Det er helt sikkert et krav, at have nogle klemmer liggende klar i værktøjskassen. Som alternativ til klemmerne, kan du også få specialiserede bånd, som du kan anvende på de fleste huller, og dække lækagen.
  • Et andet problem, der ofte opstår i hjemmet, er et løbende toilet. Denne type problem bør straks håndteres, da det kan spilde en stor mængde vand på meget kort tid. For at løse dette problem skal du blot vide, hvordan et normalt toilet fungerer. Der findes massevis af guides – nogle endda med video – hvis du søger på internettet.