På rejse med baby

Rejse baby

Mange forældre vælger at slutte barslen af med en tur til syden sammen med deres baby – eller måske går barnet første sommerferie sydpå. For nogle går turen let, og for andre er der flere udfordringer. Vælger du at tage ud og rejse med din baby kommer her nogle gode råd til, hvad du skal gøre dig af overvejelser, inden du tager af sted. Det kan måske kan gøre dig mere tryg – eller modsat bekræfte dig i, at du gerne vil vente med at rejse til barnet er ældre. Hvad skal du huske at pakke og hvordan med flyveturen ?

Planlæg din rejse

Er du typen, som godt kan lide at tage spontane valg og tage tingene lidt, som de kommer, kan den første rejse med baby godt være en fordel for dig at planlægge. Så vil I nemlig have nogle faste holdepunkter under turen og I skal ikke bruge unødigt tid på at finde et sted at være eller sove med en træt baby ”under armen”. Baby har brug for sine lure og for mad. Har du forventninger om, at skulle være på farten meget at tiden, kan det godt være, at de ikke helt bliver indfriet. Derfor er det en god ide hjemmefra at afgøre, hvad I gerne vil opleve, og hvad det skal være for en slags ferie, da der nu er et ekstra lille væsen at tage hensyn til på rejsen. Juster rejsen undervejs og vær opmærksom på, at turen godt kan tage en anden form end forventet.

Pak babykufferten

Det kan godt være lidt svært at finde ud af, hvad du skal have med i kufferten, når der nu også skal pakkes til en ekstra person. Et godt tip kan være at lave en liste med alle de ting, som du og din baby bruger  i hverdagen, da mange af de ting vil gå igen på en rejse. Bleer er måske noget af det, som fylder allermest i kufferten – og man kan som regel godt få et fint udvalg af bleer alle steder, men vil du gerne undgå farver og parfumer kan det være en god ide at tage dine egne med.

Selvom dit barn ikke er særlig gammelt, skal du huske at få lavet et pas. Det kan være en god ide at få lavet passet i god tid, da der især i sommerperioden kan være ventetid. Det er meget forskelligt fra flyselskab til flyselskab, hvor børn- og babyvenlig de er, men de fleste tilbyder babymad, lift og puslepladser om bord på flyet.

Overnatning

Vælger I en destination, hvor der er varmt, kan det anbefales at booke et værelse, en lejlighed eller et hus med aircondition. Varmen kan være meget voldsom, og det er rart både for dit og barnet at blive kølet ned. Det gør i mange tilfælde også, at nætterne bliver mere behagelige. Sørg desuden for at finde et sted som er familievenligt, og hvor der evt. er mulighed for at benytte mikroovn – det kan være belejligt, hvis der skal varmes mad eller flasker på rejsen. Du behøver måske ikke selv at få vasket tøj i løbet af en uge, men da der ofte er mere beskidt tøj i forbindelse med en baby, kan det også være smart at undersøge, hvor det nærmeste vaskeri ligger. Her har du også mulighed for at få vasket din baby badedragt til dit barn, hvis den skulle have brug for at blive vasket.