Overblik over Black Friday

Sort fredag

Er du i vildrede, hver gang Black Friday nærmer sig? Traditionen er efterhånden indplantet i den danske kultur, og derfor er der ingen undskyldning for ikke at udnytte alle fordelene ved den ellers så amerikanske ’shoppehøjtid’. Få her et overblik over, hvad du egentlig bør holde øje på frem mod Black Friday.

For blot få år siden kendte de færreste danskere ret meget til Black Friday. Nogle havde nok hørt lidt om det fra USA, imens andre slet ikke anede, at der fandtes et fænomen med det navn. I dag er det helt anderledes herhjemme, hvor de fleste butikker gør et stort nummer ud af, at der på den anden side af kloden har været Thanksgiving, og at det derfor er Store Shoppedag overalt.

Men der er faktisk en mening med galskaben, og det kommer i høj grad også forbrugerne til gode, at butikkerne går tilbudsamok. Lad os kigge lidt nærmere på alt dette.

Hvad skal jeg købe?

Spørgsmålet er stort, og svarene er mange. Black Friday byder nemlig stort set på tilbud af alt. Det er med andre ord muligt at finde nedsatte varer i stort set alle produktgrupper, hvilket selvfølgelig øger mulighederne gevaldigt. Der er selvfølgelig ting, som er mere oplagte at købe end andet, og det gælder eksempelvis:

  • Tøj. Der findes utallige muligheder for at spare mange penge på tøj af alle slags. Det er særligt de normalt dyre mærkevarer, som sættes ned, og det er selvfølgelig noget, som interesserer de modebevidste.
  • Der er rigtig mange lækre skokollektioner, som sættes ned til Black Friday – også sko, som forbrugerne fortsat har en stor interesse i. Det gælder blandt andet sidste års kollektioner, som fortsat er meget populære i nogle mærker.
  • Hårde hvidevarer. I den helt anden boldgade finder vi disse, som også bliver sat ned til Black Friday. Der er selvfølgelig tale om lidt andre beløb, men er du på udkig efter en vaskemaskine, hvorfor så ikke gøre et kup?

Hvor skal jeg købe det?

Det er helt afgjort mest oplagt at kigge på nettet, når du shopper til Black Friday, selvom der også ofte er gode tilbud at hente i de fysiske butikker. Hvis du gerne vil have hyggen med fra Strøget, skal du selvfølgelig gøre det, men hvis du egentlig godt kan undvære de mange mennesker på lidt plads, så kan du roligt smække benene op og shoppe på nettet.

Er der egentlig noget at spare?

Svaret er ja i de langt de fleste tilfælde. Der er selvfølgelig også produkttyper, som ikke sættes ned, og som faktisk koster det samme på Black Friday, men den store hype om eventet gør, at du aldrig rigtigt er i tvivl om, hvornår der er tale om et godt tilbud.

Hvorfor er det nemmere?

Black Friday giver dig mulighed for at samle al shopping på en enkelt dag. Dine julegaver kan klares, så du er ude i god tid, og du kan samtidig få mulighed for at forkæle dig selv lidt, hvis der er lidt luft i budgettet.