Når Personlige Ting Blander sig i Forretningen

Virksomhed

Jeg forsøger så vidt muligt at have en skarp opdeling imellem mit private liv, og det liv jeg har i min virksomhed. Der er selvfølgeligt en vis form for overlap, der er helt og aldeles uundgåeligt, men jeg gør hvad jeg kan for, at de to verdener ikke blandes mere end højst nødvendigt. Det er dog ikke altid i min kontrol, og det må særligt siges at være sandt, når skumle spillere kommer på banen.

En af grundene til at jeg gerne ville have den skarpe opdeling var for, at jeg kunne være fuldt ud til stede, når jeg brugte tid med min familie. Min kæreste og mine børn skulle ikke lide under at jeg havde valgt at arbejde indenfor et felt fyldt med stress og jag. Når jeg kom hjem fra arbejde, så skulle det altså være for at være fuldt ud til stede sammen med dem. Arbejdstelefonen lod jeg ligge på kontoret: hvis jeg havde den i lommen, selv på lydløs, ville jeg ikke kunne lade være med at tjekke den. De fysiske ting var lette nok at lade blive på arbejdspladsen, men det var svært at afskære de mentale ting helt. Hvis jeg havde været virkeligt presset på arbejdet den dag, var det svært at komme hjem og være energisk og i godt humør. Det smitter altså bare af, uanset hvad.

I sidste ende betød det, at min kone og jeg gik fra hinanden. Hun mente ikke at jeg kunne være nok til stede derhjemme, og at mine dårlige dage på arbejdet blev til dårlige dage i familien. Det mente hun ikke, at hverken hun eller børnene kunne være tjent med. Jeg var, og er, fuldstændigt enig. Men jeg kunne ikke opgive mit job: det betyder for meget for mig. Så i sidste ende var en skilsmisse det, der måtte til.

Nu kom problemet så med, at disse problemet i mit privatliv begyndte at have indflydelse på forretningen. Ikke alene var jeg energiforladt og deprimeret over, at have mistet min kone efter 5 år. Det viste sig også, at hun havde mistanke om at jeg havde været hende utro med en fra mit job (hvilket ikke var tilfældet), og havde hyret en ”privatdetektiv” til at finde ud af detaljerne, så de kunne bruges imod mig i forbindelse med skilsmissen.

Privatdetektiven var dog ikke særligt lovlydig, og IT afdelingen gjorde mig opmærksom på, at de havde opdaget forsøg på at bryde ind i min email konto på arbejdspladsen. Vi benytter os heldigvis af sikker email, så det var ikke lykkedes nogen at bryde ind: men det satte selvfølgeligt alle på højt alarmberedskab, og jeg blev kaldt ind til samtale for at finde ud af, hvorfor lige præcis jeg var blevet udset som et mål.

I sidste ende fik jeg snakket tingene igennem med min eks-kone, og vi er fint på talefod i dag. Privatdetektiven mistede selvfølgeligt sin licens, og der blev rejst en sag imod ham fra min arbejdsplads.