Mysteriet er Løst: Derfor Kører Flere Danskere i Mercedes

Hvis man er bare en smule vågen når man kører rundt på de danske veje, så har man nok lagt mærke til, at der er langt flere Mercedes biler på vejene, end der var for bare nogle år tilbage. Det er noget man virkeligt lægger mærke til, da Mercedes biler jo er nemme at genkende og virkeligt skiller sig ud. Det er nærmest et kunstværk på hjul, så de fanger virkeligt ens opmærksomhed – og altid på en god måde.

Nogle ville måske bare trække på skuldrene, og ikke tænke nærmere over det. Man kan jo bare være glad for, at der er noget flot at kigge på, når man kører til og fra arbejde hver eneste dag. Det gjorde jeg måske også selv i starten. Men jeg kunne ikke lade være med at undre mig: hvad er det der sker her? Hvordan kan det være, at der pludseligt er så mange danskere der kører rundt i Mercedes biler?

På ét plan er det ikke så underligt: de fleste vil meget gerne køre rundt i en Mercedes. Det er trods alt en lækker bil, og der er en masse positive associationer forbundet med mærket. Hvis du tilbød alle danskere en gratis bil fra Mercedes a-klasse så kan jeg ikke forestille mig, at nogen ville sige nej tak. Det er altså ikke en mangel på ønsket om at køre i en Mercedes der har holdt udbredelsen tilbage. Det har derimod altid haft noget med prisen at gøre. En Mercedes er ikke en billig bil: luksus koster trods alt penge.

Så skyldes denne eksplosion af Mercedes ejere at danskerne har fået flere penge imellem hænderne? Ikke rigtigt. Lige før finanskrisen var der en smule flere Mercedes biler på vejene, hvilket nok var udtryk for den økonomiske vækst og folks tillid til de finansielle markeder. Men så kom krisen, og bilerne på vejene skiftede karakter igen. Nu er krisen ved at være ovre, men folk er ikke blevet rige. Der er ikke nogen der rider på en bølge lige nu. Så hvordan i alverden har folk råd til at køre i en Mercedes?

Efter at have undersøgt det med stor undren i lang tid, har jeg endelig løst mysteriet. Svaret har vist sig at være ganske simpelt: Mercedes leasing. Der er i dag store udbydere der tilbyder leasing af Mercedes biler. Det har gjort det muligt for langt flere mennesker, der længe har drømt om at køre i en Mercedes, at udleve denne drøm. Leasing-modellen gør det nemlig langt nemmere at overskue det ansvar der er forbundet med at køre en Mercedes, og det er samtidig nemmere end nogensinde før, at kaste sig ud i det. Markedet har altså endeligt fundet en måde at dække den latente efterspørgsel på Mercedes, der længe har eksisteret her i Danmark.