Lad Ikke Din Stolthed Ødelægge dit Golfspil

Vores ego har en tendens til, at bringe os på afveje, på vores rejse igennem livet. Det er ligegyldigt hvem man er, og hvad man har besluttet sig for at gøre i livet: alle har et ego, og det kommer altid til udtryk på en eller anden vis. Det er på sin vis godt, at vi har et ego. Det er vores ego der gør, at vi sætter mål for os selv, og er villige til at arbejde imod dem. Det hele handler dog om balance. Hvis vi giver vores ego for meget kontrol, så ender vi med at lave store fejl i stolthedens navn. Vi stirrer os blinde på ting, og laver dumme fejl, som vi kunne have undgået.

Vores ego kan eksempelvis give os problemer på golfbanen. Sportsgrene hvor man spiller mod andre er specielt gode til, at bringe vores ego frem. Egoet kan hjælpe os her: lysten til at vinde over dem, vi spiller imod, kan give os rigtigt meget energi og overskud. Vi føler os naturligt motiverede til at træne hårdt, og til at presse os selv til det yderste. Enhver form for konkurrence er et oplagt sted, at lade vores ego tage noget af styringen. Det kan dog godt gå hen, og blive for meget!

Hvis dit ego tager over, så vil du komme til at gøre ting, du senere vil fortryde. Det kan eksempelvis være, at du bliver en rigtig dårlig taber. Hvis du ikke kan klare idéen om, at dem du spiller imod, vinder over dig, så har du givet dig ego for meget magt. Du er kommet til at gøre konkurrencen til en større ting, end den reelt er. Hvor godt, eller dårligt, du klarer dig i en konkurrence har intet at gøre med dit værd som person. Du er ikke et dårligt menneske bare fordi du ikke vant et spil golf. Det er ganske logisk: men hvis det ego overtager, så ryger logikken ud af vinduet. Dit ego har identificeret sig med konkurrencen i en sådan grad, at hele dit selvværd er bundet op i resultatet af spillet. Det er ikke sundt.

En anden måde dit ego kan komme til udtryk i golf er, hvis du begynder at overvurdere dine evner i forhold til dit udstyr. Når dit ego begynder at lave en sammenhæng imellem dine resultater, og dit selvværd, så kan du stirre dig blind på det. Du glemmer de andre faktorer, der også har betydning. Dit golfudstyr har en enorm betydning for, hvor godt du kan klare dig på golfbanen. Selv de bedste spillere vil have svært ved at spille, hvis de bruger dårligt udstyr. Du må derfor ikke være for stolt til at købe noget nyt udstyr! Det siger intet om din værdi som menneske, at du går ud og køber noget bedre udstyr, for at klare dig bedre på golfbanen.