Jeg Elsker Omveje og Derfor Bør vi Dele Dem Med Hinanden

Mange biler

Da jeg var yngre, var jeg en utrolig arbejdsom type, der altid var på jagt efter nye optimeringer. Det var helt overdrevet så meget jeg forsøgte at optimere på hver enkelt lille detalje. Mine sko havde elastikker i stedet for snørebånd, fordi jeg fandt det spild af tid, at skulle binde dem hver eneste morgen, og binde dem op hver eneste aften. Jeg tog tid på min køretur hen til arbejdet, og fandt frem til de hurtigste ruter – det viste sig nemlig, at der var forskel på hvilken rute der var hurtigst, alt efter dagen på ugen, og hvorvidt jeg skulle møde ind om morgenen eller om eftermiddagen.

I dag er jeg stadig meget arbejdsom, og jeg sætter en dyd i at gøre mit arbejde godt. Jeg er dog blevet mindre ”effektiv” med alderen, set på den måde, at jeg har lært at sætte pris på omvejene.

Jeg tror det hele startede, da jeg fik mig en ford focus. Dengang tænkte jeg ikke særligt meget på komfort eller lignende i en bil, og så den bare som et middel til at komme fra punkt A til punk B. Men heldigvis for mig havde jeg en onkel, der gik virkeligt meget op i biler, og han endte med at sælge mig en Ford Focus med en garanti om, at jeg ville være mere produktiv hvis jeg nød min køretur mere. Jeg troede på ham, og det er jeg glad for – også selvom det måske ikke helt holdt stik!

Jeg endte nemlig med at savne de dage, hvor min køretur til arbejdet ville tage lang tid. Min Ford var nemlig super behagelig at køre i, så pludseligt var trafikpropper noget jeg blev glad for at se. Jeg stoppede helt automatisk med at tage tid på mine køreturer, og opdagede at jeg nogle gange tog en langsommere vej med vilje. I starten var det med rationaliseringer som ”jeg har på fornemmelsen at denne vej kunne være hurtigere i dag…”, men til sidst indså jeg, at jeg bare virkeligt elskede omveje. Jeg begyndte at stå tidligere op om morgenen, så jeg kunne vælge den smukkeste rute på arbejde, eller endda eksperimentere med en ny.

Omveje er en måde for os, at finde ro i dagligdagen. Når vi er derhjemme er vi omgivet af familie og husholdningspligter, mens vi på jobbet konstant har at gøre med kolleger, kunder, chefer og arbejde. For den moderne mand, eller kvinde, er bilen det eneste sted vi reelt har tid til os selv. I stedet for at forsøge at optimere denne tid væk, så prøv at nyde den og finde mere af den. Takket været min Ford Focus er jeg blevet et langt mere glad menneske, og har mere energi og overskud til at udføre mit arbejde.