Inspiration til den perfekte dåbsgave

Er du inviteret til barnedåb og går du og funderer over den perfekte gave til den lille ny så kan du her finde lidt inspiration. Alle ønsker at give en gave, som forældrene og barnet bliver glade for. Herunder er der nogle idéer.

Lækkert tøj kan altid bruges. Vælger du at købe tøj til den nyfødte så anbefales det at gå efter tøj mærket med Oeko-tex. Det er en sundhedsmærkning, der garanterer at tøjet ikke indeholder skadelige stoffer.

Af klassiske dåbsgaver kan nævnes bøger, bamser, sparegrise i sølv samt gavekort til fotografering hos en professionel fotograf. Ligeledes er de elskede og klassiske Kay Bojesen figurer såsom aben en god gaveidé der kan pryde barnets værelse.

Personlige dåbsgaver er et hit

En personlig gave målrettet forældrene og det lille barn går rent ind. Giver du en personlig gave til dåben er der næsten garanti for at du vil blive husket. Personlige gaver behøver ikke være dyre. Her er det tanken der tæller. En personlig gave kunne eksempelvis være en hjemmestrikket hue med handsker eller en body.

En anden populær dåbsgave er dåbstavler med barnets navn og oplysninger som fødselsvægt, stjernetegn mv. En dåbstavle eller dåbsplakat hænges typisk op på barnets værelse til pynt. Man angiver typisk barnets navn, længde og vægt ved fødsel samt tidspunkt og sted for fødslen på fødselstavlen. På den måde kan besøgende til den lille ny også lære lidt om barnet. Man kan nemt lave sin egen helt personlige fødselstavle på computeren og printe den ud. Man kan også finde nogle flotte skabeloner på internettet hvor man kan sætte barnets oplysninger ind og bestille et flot tryk i glas og ramme.

Der findes også bøger til barnets første år. I bøgerne kan forældrene løbende kan skrive oplysninger ind. Det er spændende for familie og venner at læse og sjovt for barnet at se tilbage på når det bliver ældre.

Sølvsmykker og dåbsrør med indgravering af barnets navn og fødselsdato er også et hit.

Man kan også købe komplette sæt til at tage hånd- og fodaftryk af barnet, som så kan hænges op på væggen.

Kun fantasien sætter grænser. Det er bare om at være opfindsom.