Hvor Søger du Hen Når Dagene Bliver Grå?

Nogle dage vågner man op, og ved med det samme, at det bliver en dårlig dag. Det er mere end bare en mave-fornemmelse: det er noget du kan mærke i hele kroppen. Du har mest af alt lyst til bare at blive liggende under din dyne, hovedet under puden, og så bare gemme dig fra den grå dag der venter. Men hvis du, ligesom jeg, har forsøgt dig med den strategi før, så ved du, at den ikke virker. Selv hvis det er weekend, og du godt kunne blive i sengen hele dagen, så er det ikke noget der hjælper på problemet. Det er faktisk bare endnu mere deprimerende sådan at være spærret inde i ens seng hele dagen. Tænk lige over hvordan en fængsels-celle ser ud: det er basalt set bare en seng og et toilet. Du er velkommen til at leve din dag i dit eget fængsel hvis det er det, du har lyst til, men det tvivler jeg på at det er.

I stedet bør du finde ud af, hvor du kan søge hen, når dagene bliver grå. Der er et eller flere steder, som med sikkerhed vil kunne putte dig i bedre humør, og løfte den forbandelse du følte lige siden du vågnede. For nogen er det en bestemt person, for andre et bestemt sted eller en særlig handling. Du er dog nødt til at eksperimentere, for at finde ud af, hvad der virker for dig.

Som inspiration kan jeg fortælle, at et af de steder jeg personligt søger hen, når dagene bliver grå og humøret er i sænk, min bil. Jeg har en helt fantastisk Volvo Xc40, som aldrig fejler i, at gøre mig i bedre humør. Når jeg vågner op, og kan mærke jeg har en dårlig dag, så kæmper jeg for at sætte mig op. Det er næsten umuligt at komme ud af sengen på sådan en dag, men hvis jeg bare sætter mig op i sengen, så kan jeg se min bil fra vinduet. Bare synet af min Volvo er nok til, at give mig lidt ekstra energi. Det plejer at være nok til at få mig ud af sengen, og igennem morgenrutinen. På de virkeligt slemme dage dropper jeg dog bad og morgenmad: så skal jeg bare ud med det samme. Når jeg sætter mig i min Volvo, og tager en dyb indånding, er det som om dagen allerede er blevet bedre. Når jeg sætter nøglen i, og starter bilen, er det som om solen titter frem og fjerner tågen.

Hvem ved om bilen er det rette sted for dig. Men prøv det i hvert fald! Bilen er et godt sted at starte, fordi den tvinger dig til at komme ud af døren, og fordi den åbner en masse muligheder for dig. Du kan køre hen til en god ven, eller noget familie du ved støtter dig. Du kan spille noget godt musik i bilradioen, eller bare indkapsle dig i stilhed.