Gør Kærligheden til Dit Hjem Målbart og Gør Plads til Forbedringer

Hus

Jeg er sikker på, at du elsker dit hjem. Ellers ville du nok slet ikke kalde det for dit hjem. Et hjem uden kærlighed, er nemlig bare et hus eller en lejlighed: det er rum uden varme eller sjæl. Så snart vi flytter ind et nyt sted, og bliver bekendte med omgivelserne, begynder tingene at ændre sig. Når vi så begynder at indrettet værelserne efter vores egen smag, og har boet der et stykke tid, jamen så bliver det rigtigt hjemligt. Vi mærker en form for personlighed i hvert enkelt rum, og i hjemmet som hele. Det er en sikker og tryg base, hvor vi føler os godt tilpas, og frit kan udfolde os.

Men har du nogensinde overvejet, at dit hjem måske kunne blive endnu bedre? Mange tilgår nemlig bare det, at gør et hus til et hjem, som en automatisk proces. Da vi naturligt sætter et personligt præg på tingene, jamen så kan vi bare vente, og så vil stedet med tiden blive til et hjem. Men hvad hvis det var en proces du kunne tage styring omkring? Hvis du ikke alene kunne gøre processen hurtigere og mere effektiv, men måske kunne gøre dit eksisterende hjem endnu mere hjemligt. Jo mere hjemligt dit hjem er, jo bedre vil du kunne slappe af i det, og jo mere kærlighed vil du føle på en daglig basis.

Måden at gøre det på er, at gå rundt i hvert enkelt hjem med en notesblok. Skriv navnet på hvert enkelt rum i huset ned, og skriv så et tal imellem 1 og 10 ned på papiret. Tallet skal være din vurdering af, hvor meget kærlighed du føler til det rum, du befinder dig i. Når du har været hele huset igennem, så gå ind i de rum, du har givet den højeste karakter. Overvej her, hvad det er, der gør den store forskel. Ofte er det ting vi har hængende på væggene, eller de aktiviteter vi typisk laver i rummet. Skriv alt hvad du kommer i tanke om ned.

Gå derefter ind i de rum, du har givet lavest karakterer. Spørg dig selv, hvad det er der for alvor trækker ned i disse rum. Ofte er det dårlige lugte, stillestående luft og manglen på personlige præg der trækker ned i de værste rum. Arbejd først og fremmest på at eliminere de negative ting. Fjern lugt af brænd ved hjælp af en ozon generator, begynd at lufte ud jævnligt, og overvej hvilke personlige præg du kan tilføje til rummet. Kig derefter på listen over ting, som virkeligt gjorde en positiv forskel i rummene du gav en god karakter, og se om der er noget fra denne liste du kan tilføje til de rum, der trænger mest.