Futter og sutsko til enhver hos Glerups

Sko

Det er ikke alle, der render rundt i futter eller sutsko derhjemme. De fleste nøjes med sokker eller en anden form for hjemmesko. Den danske virksomhed, Glerup, har dog udelukkende valgt at producere futter og sutsko af filt i skobranchen til hjemmet. Dette har de gjort med en god grund. Læs med forneden og lær mere om Glerup, som en skovirksomhed.

 

Hvordan startede virksomheden?

Virksomheden Glerups havde denne vision af en miljørigtig verden. De har sat deres omtanke for både menneske og natur først. De har valgt at producere verdens bedste fodtøj af filt. I 1993 filtede Nanny Glerup for første gang et par støvler af ren, naturlig uld fra hendes egne gotlandske pelsfår, og de blev godt modtaget af begejstrede venner og familie. Den varme modtagelse og interesse gav grobund for virksomheden Glerups. I starten kunne Nanny dog højst filte to par støvler om dagen, og siden har hun og hendes mand dog arbejdet hårdt med at udvikle og forbedre produktet og produktionsteknikken.

 

Om hjemmeskoene

Glerups anvender naturlige råmaterialer, hvor sokken er af nyuld, men sålen enten er af kalveskind eller naturgummi. De har et unikt enkelt design, hvilket er fordi, at de netop har valgt at skære ned på unødvendigt materiale og påklistrede materialer. Desuden renser de deres uld mekanisk for at undgå al unødig kemi. De anvender også kun skind garvet i EU og efter de mest moderne og miljøskånsomme metoder.

Hjemmeskoene har de til mål for at man også kan have på udenfor. De har valgt at producere støvler, som er lavet af uld og har en gummisål. Støvlen har form som en ankelstøvle. Støvlen er smidig og uldens egenskab til at optage fugt bevirker, så fødderne altid holdes varme og tørre.

I dag sælger de futter til børn, herre og kvinder. De har et sortiment, der består at flere forskellige farver. Der er altså sko til enhver smag. Skoen er god til vinteren, da den bestemt får holdt fødderne varme. De har en online hjemmeside, som også gøres brug af internationale kunder.

 

Hvorfor skal jeg købe sutsko?

Sutsko til hjemmet kan være en god idé i stedet for at rende rundt med strømper. For det første bliver dine fødder kolde af at du går på gulvet. For det andet samer strømperne snavs og lignende fra gulvet, når du går rundt. Derefter går du f.eks. i seng med strømperne på. Du overfører altså alt snavset fra gulvet op på din seng. Desuden undgår du også at overføre snavs fra et sted til et andet via dine strømper. Dine strømper bliver altså hurtige beskidte af at du går på gulvet med dem.  Vi har nok alle prøvet at træde på noget snavs på gulvet, som du måske lige glemte at tage op eller glemte at tørre væk. Så skal du skifte strømperne. Så sker det igen. Og så skal du skifte strømperne, igen. Denne cyklus kunne fortsætte hele dagen. Med sutsko vil du undgå dette.