Er du kvinde? Sådan holder du varmen, hvis du fryser

Kvinde fryser

Der findes mange måder at holde varmen på. Der er dog nogle måder, der er bedre end andre. Det handler først og fremmest om at være på forkant. Det kan være en rigtig god ide at tjekke vejrudsigten om morgen eller dagen forinden. Temperaturen kan nemlig svinge rigtig meget i efterårs- og vintermånederne. Det kan være alt fra minusgrader, frisk vind, regn til milde temperaturer. Vi har derfor fundet nogle tips til, hvordan du bedst mulig kan holde varmen, når du går udenfor.

Det uldne undertøj

Det lyder måske sådan lidt mormor-agtig, men det kan hjælpe dig til at varmen. Vi snakker om uld-undertøj – det kan bruges, når det er både koldt og varmt. Uld er nemlig med til at regulerer din temperatur. Uld bliver derudover ved med at varme, og det er selvom, det bliver vådt. Du skal ikke være bange for at købe uld-undertøj – det hverken kradser eller er ubehagelig at have på. Det meste uld-undertøj er nemlig foret med bomuld, så det ikke kradser. Det er generelt en god ide at gå efter ulden frem for syntetiske stoffer og bomuld, når du vil holde varmen. 

Halstørklæde, hue og halsvarmer

Det er en rigtig god ide at have et halstørklæde på, når du går uden for om vinteren. Det er dog ikke altid nok at have et halstørklæde på, når vinteren er værst. Det er især, når vinden blæser, at det kan være rart at have en halsvarmer på. En halsvarmer kan nemlig være med til at holde vinden ude og varme halsen. Det er udover at holde halsen varm en god ide at være opmærksom på hovedet. Du mister nemlig op mod 90% af din kropsvarme gennem hovedet. Det kan derfor være godt givet ud at tage en hue på, når du bevæger dig ud i efterårs- og vinterkulden. 

De udsatte steder

Selvom du pakker dig ind i mange lag, hue, halstørklæde, halsvarmer og uld-undertøj – er det ikke altid nok. Den kolde vind kan alligevel snige sig ind. Vinden sniger sig ofte ind, der hvor handsker og ærmer mødes. Det kan også være der, hvor sokker og bukser mødes. Det er ikke smart at vise et stykke med bart, når vinteren raser med minusgrader og bidende kulde. Det kan i stedet for være en god ide at have nogle lange handsker, lange undertrøjer eller benvarmere, der kan dække de stykker med bart.     

Kom varm og tør frem

Du skal både kunne holde varmen udenfor, men samtidig holde varmen, når du er kommet frem. Det er nemlig for sent, når du først er kommet på arbejde eller i skole. Klædeskabet er pludselig langt væk, når du er kommet afsted. Det er derfor bedre at tage for meget tøj på – end for lidt. Det rette overtøj er ligeledes vigtigt, hvis du vil komme tør og varm frem til arbejde eller i skole. Det er en god ide med en varm vinterjakke, men det er langt fra alle vinterjakker, der er vandtætte. Det er derfor uundværligt at have en rigtig god regnjakke til damer, som kan holde regn og sne ude. Det sikre dig, at du kan holde varmen hele dagen, når du er kommet tørt frem.