Dyre Gaver Skal der Også Være Plads Til

Hvad er den dyreste gave, du nogensinde har givet til et andet menneske? Det er okay at skulle bruge noget tid til at tænke over det. Hvis den har været rigtigt dyr, så dukker den dog nok hurtigt op i hukommelsen. Og det er hele idéen bag, at bruge mange penge på en gave: det får den til at skille sig ud fra alle de andre. Den bliver et stærkt og tydeligt symbol på, at giveren af gaven er i modtagerens liv, og synes godt om dem.

Da min datter blev 18 år gav jeg hende en Kia Rio. Hun blev helt vild, og kunne næsten ikke trække vejret! Hverken min kone eller jeg havde nemlig hintet det mindst om, at vi ville købe hende en bil – og da slet ikke en ny Kia! Så det var en enorm overraskelse for hende, og det førte til mange kys og kram så snart hun var kommet sig over chokket.

I de efterfølgende dage blev hele nabolaget selvfølgeligt opmærksom på, at jeg havde givet sådan en stor og flot gave til min kun 18-årige datter. Det var jo heller ikke nogen hemmelighed, men jeg gik nu ikke ligefrem rundt og snakkede om det. Folk var blot nysgerrige over, hvor min datter havde fået en bil fra, og hun fortalte selvfølgeligt sandheden: den havde far og mor købt til hende i 18 års fødselsdagsgave.

Jeg ved ikke hvordan de fleste mennesker reagerede, da mange nemlig er fornuftige nok til at holde deres meninger for sig selv. Men der var alligevel nogle stykker, der mente at de lige skulle kommentere på det. De mente jeg forkælede min datter, brugte alt for mange penge på hende, lagde pres på hende som ny bilist med en splinterny bil og så videre og så videre.

Men jeg mener nu nok, at der også skal være plads til dyre gaver. Min datter er simpelthen en engel, og hun har gjort det så flot. Vi er flyttet et par gange mens hun har været i vores liv, hvilket har betydet hun flere gange var den nye pige henne i skolen. Det er ikke en nem rolle, og man kan let blive et mobbe offer. Men hun har formået at holde hovedet højt igennem det hele, og få topkarakterer i stort set alle fag. Hun arbejdede endda ved siden af skolen, og havde selv sparet op til et kørekort, fordi hun vidste det ville åbne op for endnu flere jobmuligheder. Hun har den helt rigtige indstilling til livet, og jeg er så stolt, at jeg er nødt til at vise det på en måde der vil blive husket. Derfor købte jeg en ny bil til hende: hun fortjener den nemlig!