Derfor går en rigtig mand med armbåndsur

Man skal ikke have set mange James Bond film, eller andet fra Hollywood der præsenterer ”rigtige mænd”, for at have gennemskuet, at et armbåndsur er et udtryk for det maskuline. Der er nogle træk der går igen i disse maskuline symboler, og det er selvfølgeligt noget der har ændret sig igennem tiden. Men uret på håndleddet har ligesom været der, så længe man kan huske. Kvinder kan selvfølgeligt også gå med et ur, men de bliver hverken mere eller minde feminine af, at have et ur på – for kvinder, er et ur bare et smykke med en ekstra praktisk funktion. For en mand, er uret dog meget mere end det. I denne artikel dykker vi ned i, hvorfor en rigtig mand har et armbåndsur på, og hvorfor du bør anskaffe dig et ur hurtigst muligt.

Grund nummer 1: Det er praktisk

En af de helt store grunde til, at de maskuline værdier er bundet op i et ur er, at uret er et praktisk værktøj. Den stereotype mand har det med at være meget pragmatisk anlagt, og det betyder at alting skal have en funktion. Et armbånd kan tiltrække opmærksomhed og se flot ud – men det er ikke i sig selv praktisk. Det er et ur derimod: et ur viser, hvad klokken er. Hvilket også betyder, at det støtter op omkring andre maskuline værdier, som eksempelvis punktlighed. En mand der har et armbåndsur på, er sandsynligvis én der har et løbende behov for at vide, hvad klokken er. Det betyder at han har mål og planer: ting der skal gøres i løbet af dagen, og aftaler som han har tænkt sig at overholde.

Grund nummer 2: Et er simpelt

Vi lever i en verden, hvor alting løbende bliver mere komplekst. Før i tiden var en telefon et simpelt værktøj, der stod på en central plads i hjemmet, og kun havde til formål enten at modtage opkald, eller sætte dem i gang. Det var et simpelt stykke teknologi, som var praktisk og let at forstå. Men i dag bliver ordet ”telefon” brugt om den trådløse multifunktions-maskine vi har liggende i lommen, og som er et Frankensteins monster af teknologi: der er en computer, et kamera, en MP3-afspiller og en telefon smeltet sammen i én lille enhed, der kan det hele. Din telefon kan også vide tiden, så den kunne erstatte dit ur. Men et armbåndsur er simpelt: det er nemt at gå til, og prøver ikke på at være mere, end det reelt er. Det er igen noget der tiltaler den pragmatiske og simple mand. Der er ikke brug for fest, farver og diverse apps og mobilspil på skærmen, bare for at se hvad klokken er. Et armbåndsur er altså vidne om, at manden kender sine prioriteter, og går til verden og livet på en fokuseret og effektiv måde.

Hvis du også føler, at det praktiske og simple er noget, der taler om din person, så bør du selvfølgeligt anskaffe dig et armbåndsur. Her kan det godt betale sig at kigge på Certina ure, der virkeligt formår at signalere disse maskuline værdier, uden at koste en arm og et ben. Der er tale om høj kvalitet, med Schweizisk urværk og et gennemført og elegant design, der for alvor gør verden opmærksom på, at her kommer en rigtig mand.