Der er Altid Alternative Ruter til at Nå Dit Mål

Mål

Jeg kender rigtigt mange ambitiøse mennesker, der er virkeligt gode til at sætte sig selv mål, og arbejde sig hårdt og brutalt imod dem. De er nogle af de mest succesfulde mennesker jeg kender, men det er ikke dem alle sammen der er lige glade. Vores lykke er nemlig et produkt af langt mere, end bare vores såkaldte ”succes”. Succes er en form for ekstern målestok: samfundet eller vores venners idéer om hvornår man klarer sig godt, typisk baseret på penge eller status. Det er nemt at tage disse målestokke, og forme sine egne mål udelukkende efter dem – specielt når vores samfund ikke rigtigt lægger op til, at vi lærer os selv at kende, og finder ud af hvad vi gerne vil.

Men uanset om man har sat gode mål eller ej, så er der en anden fælde, som mange af disse ambitiøse mennesker har det med at havne i. Når de når en alvorlig stopklods eller udfordring, så kan det ramme dem virkelig hårdt. De har sat sig et mål, planlagt en stærk rute imod det, og hver eneste dag arbejdet hårdt for at komme ét skridt tættere på målet. Når man pludselig sidder fast, er det selvfølgeligt noget der gør ondt. Man begynder at frygte, at alle de skridt man har taget ind til nu, har været spildte. Det er specielt hårdt, fordi de skridt man tager imod succes, ofte sker på bekostning af noget andet. Nogle bruger mindre tid med familien, fordi de virkeligt lægger kræfter i at komme op af rangstigen i deres karriere, eller fordi de er nødt til at arbejde hårdt på at starte deres egen virksomhed. Når man møder noget, der får én til at tvivle på om man overhovedet kan komme i mål, føles det let som om man har svigtet sin familie. Det er også hårdt at betvivle sine mål helt generelt. Specielt fordi de mest drevne mennesker ofte er så fokuserede på målet, fordi de har formået at identificere sig med det. Det er ikke bare deres arbejde eller deres passion: nej, det er en del af dem som person. Man kan derfor let komme til at tvivle på sig selv, eller føle sig forvirret om hvem man er, hvis ruten mod målet pludseligt ikke rigtigt er fremkommelig.

Men det er her, hvor jeg hjælper folk med at se, at der altid er en alternativ rute til målet. Man behøver ikke have spildt sin tid, få en krise over sin identitet, eller finde nye mål. Det handler blot om at tage sit jagttøj på, anerkende at den rute man oprindeligt havde planlagt ikke fungerer, og så lægge en ny rute, der går udenom den udfordring man er stødt på. Det er den lange version af at sige, at man aldrig skal give op: du er en kriger i jagt på succes, og du vender ikke om nu!