De 3 vildeste klippevægge i verden

Er du bare hel vild med at klatre, men synes måske udvalget af klippevægge i Danmark er lidt kedeligt, har vi lavet denne liste med de tre vildeste klippevægge i verden.

Yosemite, USA

Et must for professionelle klatrere. Dette er en af de mest populære destinationer for klatrere fra hele verden. Det har siden 1950´erne været en stor del af livsstilen, og den ultimative udfordring. Det er en utrolig svær klatring, som kun de bedste kan klare. Så hvis din erfaring ikke rækker videre end klatring Jylland, skal du måske nok ignorere denne udfordring, men det er og bliver en af de mest attraktive klatringsudfordringer i verden. Yosemite er klatrernes mekka og er en must oplevelse for entusiaster.

Mount Asgard, Canada

Et andet meget populært sted for klatrere er Mount Asgard. Den har været med i utallige film og stunts, og er et af de smukkeste steder i verden. Det har også været destinationen for mange frie klatrere, og var inspirationen til The Asgard Project, der omhandlede et hold af klatrere der uden hjælpemidler klatrede den 1.2 km lodrette nordside.

Tsaranoro Massif, Madagascar

 Denne er uden tvivl den korteste opstigning på listen på bare 400m. Til gengæld er den en af de mest udfordrende at klatre. Den kaldes Afrikas Yosemite og er også en meget populær destination blandt klatrere. Hvor man med de første to højst sandsynligt skal finde en måde at overnatte eller slappe af på under klatringen, kan Tsaranoro Massif typisk klares på en dag.