Brugt eller Nyt til Kontoret – Det Skal du Overveje Når du Handler Møbler

Møbler

At købe brugte kontormøbler kan være et godt alternativ for dem, der søger billigere muligheder, når kontoret skal møbleres. Ved at købe brugte møbler kan du spare næsten halvdelen af de penge, der ville skulle til, for at købe den samme mængde og type af nye møbler. Du kan helt sikkert gøre en god handel. Men før du kaster dig ud i at købe dem, skal du forstå hvad det indebærer at købe brugte kontormøbler. Brugte kontormøbler, som egentligt kan være en hvilken som helst form for genbrugsmøbler, kan klassificeres i professionelt renoverede møbler, refurbished møbler og almindelige brugte møbler.

Professionelt renoverede møbler er brugte møbler, som gennemgår omfattende ændringer af stof, overflade og farve – de beholder dog deres oprindelige tilstand. Det svarer næsten til at købe helt nye møbler, men du kan spare en temmelig god sum penge. De såkaldte ”refurbished” møbler er anderledes på den måde, at de ændres lidt – der udføres reparation, oprydning, skift af stof og æstetiske forbedringer og frisk maling. Almindelige brugte møbler hverken ændres eller repareres. Det betyder, at du får varen i sin helt originale, og du vil kunne se måden den er blevet slidt på gennem tiden.

Når du har besluttet dig for, hvilken af ovenstående typer genbrugsmøbler du ønsker at købe, er der yderligere nogle tips du kan have gavn af. Mens du er i gang med købsprocessen, er det vigtigt, at du laver en lille sammenligning af dine forskellige muligheder. Sammenlign på alle termer, ikke blot prisen: ting som garantier og service muligheder er det også vigtigt at du overvejer. Når alt kommer til alt, køber du produktet, fordi du har nogle forventninger til, at det kan tjene et bestemt formål. En garanti eller service-ordning kan give dig en ekstra sikkerhed for, at denne forventning bliver opfyldt. Det kan eksempelvis være, at du får behov for at reparere produktet, mens produktet stadig er dækket af et garantibevis. Alternativet er at købe lidt værktøj hjem fra Globaltools.dk, og så klare reparationen selv – alt efter hvor fingernem du er.

Det er de færreste der ved, at man kan få garanti på brugte møbler – og mange tænker, at en sådan garanti da ikke kan være særlig lang. Men der er faktisk mange forhandlere, som giver garanti i et par år på deres brugte møbler, og til tider svarer deres garanti til den, du vil kunne få på samme møbel fra ny. Hvis du ikke kan få nogen garanti, så må du kontrollere kvaliteten af produktet grundigt, og vurdere om det kan holde længe nok, til at være prisen værd.

Før du handler, er det også værd at tjekke omdømmet for den forhandler, du køber fra. Tjek op på deres erfaring – har de arbejdet med denne type møbel og mærke før? Hvis du er interesseret i kontormøbler af et specifikt mærke, skal du sikre dig, at forhandleren du har kontakt med, har en erfaring med at istandsætte disse møbler. Ellers risikerer du, at der er lavet så store ændringer på produktet, at det slet ikke er hvad du leder efter.