En Boganmeldelse af Den Uudgivne Bog: Bag Om Herretøj

Bog

Der findes mange spændende bøger derude, men jeg har nu altid været tiltrukket af de ting, som man normalt ikke kan få adgang til. Bogen ”Bag Om Herretøj” er skrevet af Susanne Møller, en forfatter du sandsynligvis aldrig har hørt om. Der er ikke noget mere tiltrækkende end et mysterium, og følelsen af, at få adgang til forbudt viden – specielt om herretøj, som jeg jo har en vis interesse for. Jeg aner stadig ikke, hvorfor det skete, men en dag bankede det på min dør – og da jeg åbnede, var der ikke nogen person derude, men blot en bog på dørmåtten med overskriften ”Bag Om Herretøj”. Jeg kunne ikke lade være med, at skrive en boganmeldelse om den mystiske bog, og dele den med jer – I får sandsynligvis aldrig chancen for selv at læse den, men måske giver min anmeldelse jer nogle nye indsigter når det kommer til herretøj.

”Bag Om Herretøj” er en bog, der på én gang fortæller de mest banale ting om herretøj, og samtidig giver én et indtryk af, at der foregår noget mærkeligt bag facaden. Slår du op på en tilfældig side i bogen, vil der være sætninger du kan nikke genkendende til, og andre der virker fremmede, mærkelige eller direkte provokerende. Bogen fortæller dig, at man kan løbe ekstra langt i sko fra Nike, og at de største grupper i verden der beskæftiger sig med herretøj styres af en hemmelig paraply-organisation. Det er en meget mærkelig bog, men man bliver underlig bidt af den, og kan ikke lade være med at læse videre – også selvom man ikke helt ved, om man bliver klogere på herretøj eller ej.

Cirka midt i ”Bag Om Herretøj”, skifter teksten fuldstændigt stil, og virker mere som en bibel omkring herretøj. ”Du skal være kræsen når det kommer til boxershorts” lyder ét af de 10 bud om herretøj. Ikke bare har bogen meget information, der bedst beskrives som ”sært”, selve måden den er skrevet på, er også noget jeg aldrig har oplevet før. De konstante skift imellem almen viden, paranoia-inducerende konspirationsteorier og vilde feberdrømme gør læsningen af denne bog til en fuldstændig unik oplevelse.

Jeg må være ærlig og sige, at jeg læste hele ”Bag Om Herretøj” på en enkelt dag. Hvem end der har givet mig denne bog, må have vist, at jeg ikke kan stå for noget der er mystisk og mørkt. Jeg har forsøgt at finde frem til hvem Susanne Møller er, men uden held – det er nok et kunstnernavn, så personen kan holde sig skjult fra alle de farlige konspirationer omkring herretøj der nævnes i bogen. Jeg ved ikke helt hvad jeg skal tænke efter at have læst den – jeg tror ikke jeg er blevet meget klogere på herretøj, men jeg blev i hvert fald opslugt.

Om jeg vil anbefale denne bog eller ej, er svært at sige – på en måde er den værd at læse, men samtidig håber jeg ikke, at nogen tager den alt for seriøst og tror de kan lære om herretøj fra den. Nu kan det slet ikke lade sig gøre at finde ”Bag om Herretøj”, men jeg føler alligevel jeg er nødt til at runde af med en form for konklusion.