3 uundværlige ting til patruljen

Tur

Som udsendt soldat er det vigtigt, at du har styr på din oppakning, når du skal gå patrulje. På patruljen skal du holde hovedet koldt og have overskud til at udstråle sikkerhed for befolkningen. Derfor er det også vigtigt, at du har dit udstyr i orden, så du er sikker på, at du har alt det udstyr, der er nødvendigt til patruljen. Vi har samlet 3 ting som er uundværlige, når du skal gå patrulje.

 

# 1 rygsæk

 En rygsæk er en af de mest nødvendige ting, du skal have, når du skal gå patrulje. I din patruljetaske skal du være sikker på, at du har plads til alt dit udstyr, så du ikke kommer til at mangle noget, når du er afsted.

Når du vælger taske hertil, er det vigtigt at tænke på, hvor meget udstyr du skal have med, og hvor lang patruljen er. Skal du på en længere tur er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger en taske med en større kapacitet. Når du skal være lang tid i felten, så vil en rygsæk på 45 L eller derover være passende. Skal du derimod på en kort patrulje, så vil du skulle kigge efter en, der er under 45L. I disse kan du let organisere dine ting, så de er nemme at få fat på.

Uanset hvilken tur du skal på, kan du med fordel overveje at købe en CamelBak rygsæk. Skirmish CamelBak rygsækken er et godt bud til den korte patrulje med dens kapacitet på 3L og en vandblære på 3L, så du har masser af vand med til patruljen. Derudover har den både et MOLLE system udvendigt og indvendigt, så du let kan montere ekstra lommer til ekstra udstyr. CamelBak har lavet mange forskellige rygsække med forskellige egenskaber og vil derfor passe til de fleste soldater.

 

# 2 Pandelampe

 Er du ude på en tidlig eller sen patrulje, hvor det er mørkt, er en pandelampe uundværlig. Med en pandelampe har du dine hænder frie, så du let kan både se dine omgivelser og holde dit gevær.

Den ultimative pandelampe til soldaten er en FRED pandelame fra Princeton Tec. Pandelampen vejer kun 78 gram, og derfor skal du ikke tænke på for meget ekstra vægt ved at bære den. Ved nogle pandelamper kan det godt være svært at ramme tænd og sluk knappen med handsker på, men dette skal du ikke tænke på, når du bruger FRED pandelampen. Her finder du nemlig en god stor størrelse på knappen, så du let kan slukke eller tænde den med handsker på. Som en ekstra egenskab har den rød LED diode lys, så du kan bruge den som nattelys i lejeren, hvis du fx skal finde noget grej i din rygsæk.

 

# 3 Multitool

 Den sidste ting som du bare må eje, når du skal på patrulje, er et multitool. Et multitool kan bruges til mange forskellige formål og har mange gode egenskaber.

Når du skal vælge et multitool, er det vigtigt som soldat, at du kigger efter en, som du kan bruge med én hånd. Grunden til dette er, at du let skal kunne betjene dit multitool samtidig med, at du har dit gevær i den anden hånd. Et godt forslag hertil kunne være Leatherman’s første one hand multitool. Med dette redskab får du både tang, sav, sele-/bælteskærer, skruenøgle, dåseåbner, oplukker og 3 forskellige skruetrækker, eller bedre sagt, alt det du har brug for. Med dette multitool er du klar til enhver tænkelig situation på patruljen.