3 gode grunde til at lære at strikke

Strikke sko

Det er som om nogle af de vigtigste ting fra de ældre generationer er ved at gå tabt. Der er mange som, på trods af flere generationer af strikkere før dem, aldrig har prøvet at strikke. Det er underligt, hvordan en så vigtig del af vores kultur hurtigt er ved at forsvinde. Det er dog ikke den slags sentimentale argumenter, vi vil bruge til at overbevise dig om, at strikning er værd at give sig i kast med. Vi har nemlig fundet tre meget mere praktiske grunde til, at det ville være en god ide for alle, inklusive dig selvfølgelig, at lære at strikke.

Strikning er først og fremmest en yderst afstressende aktivitet. Der er ikke nogen af de ting, de fleste danskere giver sig til i deres hverdag, som kan måle sig med strikning, når det gælder det at afstresse. Alle ved vel efterhånden at stress er et af de største problemer i vores samfund nu til dags. Det kan tage mange år af dit liv, samtidig med at det gør de resterende år mindre lykkelige. Det er med andre ord en livsfarlig sygdom eller i hvert fald en tilstand, der skal tages alvorligt. Hvis du sidder foran fjernsynet, når du kommer hjem, så kan det da godt ske, at din krop slapper nogenlunde af, men din hjerne får aldrig en pause. Hvis du i stedet strikker i stilhed, får du mange af de samme fordele som ved meditation.

Nu vi snakker om at sidde foran fjernsynet… Selv hvis du ikke kan få dig selv til at strikke i stilhed, så kan det stadig være værd at strikke. Det er nemlig en nem måde at lave noget produktivt derhjemme, mens man for eksempel sidder foran fjernsynet. Det ville stadig være bedst at strikke under andre omstændigheder, men pointen her er, at du laver noget i din hverdag, så den ikke føles spildt. Mange har et arbejde, der virker meningsløst, så hvis de i deres fritid bare sidder foran skærmen derhjemme, kan livet hurtigt føles trist. Hvis strikning i stilhed ikke er en mulighed, så prøv at gøre det sammen med nogle venner eller find en strikkeklub i nærheden af, hvor du bor – eller start en!

Sidst og måske godt nok mindst er det nemt og billigt. Alt du har brug for er noget garn og et par strikkepinde. Når du har købt de ting, skal du bare vide, hvordan du kommer i gang. Hvis du ikke kender nogen, der kan lære dig det, så er der heldigvis masser af hjælp at hente på nettet, hvor der er flere tusinde videoer og blogs, der udelukkende handler om at strikke – og mange af dem henvender sig specifikt til begyndere, så nu har du vist ikke flere undskyldninger.